Färsbiffar med Karljohansås och pressad potatis !
Jag gjorde såhär, jag hackade bacon ( 1 paket, 140 gram) och finstrimlade ca 10 cm purjolök , sen stekte jag det tills purjolöken blev mjuk. Lägg det på en tallrik så att det får svalna lite. Blanda färs , ca 500 g, med 1 ägg, 1 vitlöksklyfta och salt &peppar. Blanda sedan ner bacon och purjolök. Gör lagom stora biffar och stek lite nätt så dom får en fin yta, lägg sedan biffarna i en ugnssäker form med folie över och sätt in i ugn 150 grader i ca 25 min. Till detta hade vi pressad potatis och Karljohansvampsås. Biffarna blev heeelt underbara! Snabbt o lätt, kanske lite för "lyxigt" för en måndag, men jag hade färs som jag ville använda! Så det fick bli måndagslyx idag med riktigt saftiga biffar!
ahh tack vad gott det låter vad hade du för färs???
SvaraRadera